Top 5 modesajter på nätet

1. Elin Kling

Bloggaren och modeprofilen Elin Kling har blivit en person att räkna med på den stora modescenen, både på hemmaplan och internationellt. Numera kallar hon sig inte bara för bloggare, utan kan även lägga till titlarna entreprenör och chefredaktör till sitt visitkort.

Elle_Magazine_USA_September_20132. ELLE

Som en av världens största modetidningar har ELLE verkligen koll på de senaste trenderna och nyheterna inom modevärlden. Daglig inspiration får du genom deras magasin eller hemsidan ELLE.se. I och med att tidningen finns i över 20 olika länder finns det alltid gott om inspiration att ta del av.

3. Metromode

Det började som ett fåtal spalter i Metros tidning. Med korta och överskådliga artiklar kunde läsarna snabbt ta del av de senaste nyheterna inom mode, skönhet och design. 2013 blev året då man bestämde sig för att satsa stort. Modemagasinet Metro Mode lanserades som en separat tidning och blev till en stor succé. Intervjuer med spännande personligheter, praktiska stiltips och intressanta reportage är vad som lockar målgruppen som till större del består av kvinnor i 25-39 årsåldern. Tidningen kommer ut fyra gånger per år och brukar ingå som en bilaga i Metro-tidningen eller distribueras direkt till vissa läsare. Kontinuerlig uppdatering hittar du dock alltid på metromode.se.

4. InStyle

Det må vara så att det inte finns någon tillgänglig svensk version av denna härliga tidning (än) som även finns tillgänglig på nätet. Ingen lista är dock komplett utan denna gigant inom modevärlden. Du får en unik inblick i kändisars stilar både på och utanför röda mattan samt mode- och skönhetsknep. Du får även ta del av olika inredningsreportage, där du blir inbjuden till en känd eller okänd persons hem. Vad som från början var en amerikansk tidning har de senaste åren expanderat till att bli ett globalt varumärke som finns tillgänglig i över 15 olika länder som Brasilien, Storbritannien och Sydkorea.

5. Vogue

Sist men inte minst har vi modebibeln Vogue. Vem kan inte spendera timmar med att surfa på Vogues hemsida och fascineras av de stilfulla modeuppslagen och reportagen? Även chefredaktören Anna Wintour med sin igenkännliga pagefrisyr är en ikon i sig.