Sommarmode 2015

Vädret må ha varit mestadels regnigt och grått, men ur ett klädperspektiv har sommaren 2015 varit allt annat än tråkig. Vi har sett en hel del färger och spännande material. Hur ska man då egentligen klä sig för att vara trendig en sommardag 2015?img-thing

Något vi har sett mycket av under sommaren är kimonon. Plagget kan användas en regnig dag på stan till ett par jeans, men också på stranden med en bikini under. Det bästa med kimonon är att den kan pigga upp en annars ganska tråkig outfit. Välj med fördel en färgstark kimono för att öka trendfaktorn. För dig som vill gå steget längre än en kimono: satsa på en kaftan! Kaftanen är både bohemisk och snygg och för tankarna till Ibiza och Marbella. Motverka risken att outfiten blir säckig genom att markera din midja med ett bälte.

När det gäller skor står de vita sandalerna högt i kurs under sommaren 2015. De kan med fördel bäras när du bättrat på brännan (antingen med hjälp av solen eller med hjälp av brun utan sol) och matchas med alla sommarens outfits: från jeansshorts till klänningar.

Kjolar i alla dess tappningar har varit populära hela sommaren. Allra trendigast är den knälånga kjolen som länge ansetts vara gammaldags. Materialet har mindre betydelse i sammanhanget, men den får gärna vara plisserad och färgglad. Kjolen är oerhört snygg tillsammans med en kortare topp som visar lite av magen, men du kan också matcha den med en lös t-shirt och en skinnjacka för en mindre sockersöt look. Märken som American Apparel och Acne har satsat på dessa kjolar i sina sommarkollektioner, så ett tips är att besöka deras hemsidor för inspiration.

En annan trend som är passande för oss som lever i ett lite kallare klimat, är trekvartsbyxorna. De slutar en ganska bra bit under knäna och får gärna vara i ett lätt material och ha en ljusare färg. Designern Michael Kors satsade på byxmodellen i sin vår- och sommarkollektion 2015 och inte undra på! De är både stiliga och bekväma och kan matchas med en söt spetstopp på dagen och med en större stickad tröja på sensommarkvällarna.

Vädret må ha varit regnigt och grått, men låt inte det hindra dig från att njuta av de sista sommardagarna i en snygg och modern outfit!