Skönhetstrender 2015

2015 har hittills bjudit på spännande skönhetstrender. Trenderna går igen i de kläder och stilar vi har och eftersom modeåret bjudit på coola nyheter har också skönhetstrenderna varit intressanta. Vilka har varit de största skönhetstrenderna i år då?

Under sommaren har den bohemiska trenden växt sig stor, speciellt under alla festivaler. Vi har sett utsvängda byxor, broderade blusar och huvudsmycken. Trenden har gått igen i sminket och ett exempel på detta är tjock kajal på ögonlocket, fuskfräknar och långa fransar. Håret ska vara långt och ha massor av volym (fixa looken med hjälp av volymspray). En källa till inspiration har varit sjuttiotalsikonen Farrah Fawcett.

En trend som förknippas med 2015 är så kallade ”Metallic tattos”. Det är helt FREE-SHIPPING-Cheap-Sale-TATTOO-New-Design-Feather-Arrow-Metallic-Temporary-Flash-Tattoo-Fake-Chalker-Tatooenkelt fejktatueringar i metallfärger som du sätter direkt på huden. Allra snyggast är tatueringarna när du blivit lite solbränd (antingen av solen eller på kemisk väg med brun utan sol). Sätt tatueringarna på armar och händer, men glöm inte att kolla på lite bilder med inspiration i förväg. Det kan lätt bli för mycket av det goda om man inte är van. Matcha med fördel silver och guld och addera armband och ringar i samma färger. Tatueringarna finns att köpa på till exempel Guldfynd och på hemsidan Lightinthebox.

Counturing och highlighting har länge använts både av make up artister och inom teatern, men först i slutet av 2014 spred sig trenden till allmänheten. Med största sannolikhet kommer trenden att vara stor även i år. För dig som inte är så insatt innebär trenden att man använder sig av smink för att skulptera sitt ansikte. Vissa delar, som läppar och kindben, förstärks och definieras medan andra delar, som näsan och delar av pannan, förminskas. Resultatet kan bli häpnadsväckande bra och det är ett roligt sätt att förändra sitt utseende. Speciellt bra är counturing när du ska gå ut på kvällen samt inför en fotografering. Anledningen till att counturing är lämpligast på kvällen, är på grund av att det är mindre ljust och risken att någon ser linjer från counturingen minskar. Det är nämligen inte helt lätt att få det att se naturligt ut och det kan krävas en hel del övning. Ett tips kan vara att läsa guider på nätet och kolla på videor för att få inspiration och tips kring tekniken. Smink för counturing finns att köpa på butiker som Kicks och Sephora.

Året har hittills varit intressant när det kommer till skönhet och det blir spännande att se vilka nyheter hösten och vintern har att bjuda på.