Skönhetsrelaterade spel på nätet

Unga flickor var länge en helt bortglömd målgrupp på internet och för de utvecklare som verkade där. Dessa användare försvann nästintill helt i förmån för pojkar och män. Att det blev på detta sätt beror naturligtvis på att de flesta som arbetade i branschen själva var män och då blev det kanske naturligt så att man utvecklade produkter som man själv ville ha. Nuförtiden har man dock inte råd att missa någon målgrupp om man vill bli framgångsrik IT-entreprenör. Dessutom har det blivit allt vanligare med kvinnliga medarbetare som kan komma med inspiration och förslag om vad tjejer och unga kvinnor vill hitta för typer av tjänster på nätet.

DCF 1.0

En tjänst som snabbt fick ett starkt fotfäste när tjänster riktade mot tjejer började utvecklas var skönhetsappar och -spel av olika typer som handlade om mode och skönhet. Idag finns det en uppsjö av dessa sajter och det är bara för användarna att välja och vraka. På sidor som Girlgames-1, Girlsgogames och Megaspel kan man hitta alla typer av spel som handlar om skönhet, mode och allt annat som en tjej kan önska sig. Här kan man klä och styla olika modeller, åka på shoppingturer och fashionshows, delta i en skönhetstävling, designa aftonklänningar eller styla sitt eget bröllop. Man kan dessutom testa olika sminkningar, dekorera naglar på alla upptänkliga sätt eller styla hår på både andra och sig själv. Alla spel som tillhandahålls på dessa sajter är gratis och öppna för alla – det är bara att spela på!

På 1001tjejspel kan man ta sin avatar till ett spa och låta henne genomgå spabehandlingar av alla de slag. Ta en massage, åk på hälsospa eller till en lyxig beauty resort. Man kan även starta och driva sitt eget spa eller skönhetssalong med allt vad det innebär. Spelen handlar alltså inte bara om lek och skoj, de är dessutom utvecklande och lärorika på samma gång som barnen underhålls.

Har man en surfplatta kan man ladda ner en app som heter Prinsessans makeup-salong. Detta spel för tjejer i alla åldrar låter spelare genomföra roliga och heltäckande makeovers i form av kläder och makeup.