Så sminkar du dig till festen

Att sminka sig inför fest kan för det mesta vara roligt, men många gånger kan det lätt bli jobbigt. Speciellt när man inte har så mycket tid på sig. Genom att koncentrera dig på vissa moment kan du få till en festmakeup på fem minuter.

Börja om från början

Ta bort all smink du haft på under dagen och börja från noll. När du tvättat ansiktet och satt på lite ansiktskräm är det dags med foundation. Därefter lite concealer för att täcka oönskade fläckar. Har du följt alla steg hittills skulle du kunna sluta här och vara helt färdig för festen. Vill du däremot lägga till lite mer effekter så är det bara att läsa vidare.

Ögonen eller läpparna?

Det är en väldigt enkel regel. Ska dina ögon ligga i fokus eller ska allt handla om dina läppar? Det går aldrig att framhäva båda två samtidigt utan att det finns risk för att det blir för mycket. Om det nu inte är den effekt du vill få fram.

Ögonen

V330px-Eye_makeupäljer du ögonen kan du vara hur dramatisk som helst när du använder din mascara och eyeliner. Här är det ingen konkurrens med läpparna som råder. För läpparna kan du välja en läppglans eller läppstick i en neutral färg.

Vill du framhäva ögonen ännu mer kan du använda dig av en skimrande eller glittrig ögonskugga. Lägg lite av ögonskuggan över dina ögonlock. En mörkare nyans passar till ögonlockets kant.

Med endast eyelinerpenseln som verktyg kan du på några få sekunder få till sexiga sotiga ögon. Efter att du målat runt ögonen är det bara att gnida lite med fingret längs ögonkonturen.

Läpparna

Föredrar du däremot att fokusera på läpparna kan du välja en stark färg på ditt läppstift. Det enda du egentligen behöver till ögonen då är lite mascara. Har du mörka ringar under ögonen kan du använda lite concealer eller puder för att dölja ringarna. Undvik däremot färgstarka ögonskuggor, och satsa hellre på ljusare nyanser som knappt syns.

För en mer spännande stil kan du ta hjälp av en läppenna och sedan fylla i med läppstift. Lägg till lite läppglans på den undre läppen, smacka med läpparna så har du fått till en härlig färg på läpparna.