Så fixar du snygga naglar själv

Det är lätt att sitta i timmar och kolla på bilder på Instagram där det finns mängder av vackra och välmanikyrerade naglar. Många av trenderna ser ut att antingen ta veckor att lära sig eller kräva massvis av rekvisita. Dock kan du faktiskt göra många av trenderna själv utan att det krävs en hel förmögenhet.

En trend som vi har sett både på stan och på catwalken är naglar i nude kombinerat med en mindre kristall. Detta kan du enkelt göra hemma och det du då behöver är ett nagellack i din hudfärg och små stenar samt ett nagellim. Detta behöver inte kosta en förmögenhet. På kicks finns både lim och små kristaller till ett inte alltför högt pris. Allra snyggast och trendigast blir det om du längst ner vid nagelroten fäster tre kristaller i rad på en eller två naglar. Men fördelen med looken är att du kan variera den i all oändlighet genom att använda olika färger och skapa olika mönster med de små kristallerna.

En annan trend, som inte är alltför svår att skapa hemma i badrummet, är naglar med zebramönster. Det du behöver för att kunna göra detta, är ett vitt och ett svart nagellack samt tejp. Börja med att fästa en tejpbit så att endast en liten springa av nageln syns därnere. Sedan målar du springan i vit eller svart. Eftersom du fäst en tejpbit vid kanten kommer linjen att bli rak i kanten. Sedan är det bara att fortsätta när springan torkat och fästa en ny tejpbit så att nästa springa ligger parallellt med den föregående. Om du känner att vitt och svart blir för tråkigt, kan du använda andra färger.

nail_polish_handdefinition_picture_168036

För att få snygga enfärgade naglar är det alltid bra att börja med att rengöra och smörja in händerna. Om du vill ha längre hållbarhet bör du sedan applicerat ett genomskinligt baslack och låta detta torka. Sedan applicerar du det nagellacket du vill ha och avslutar med ett topplack. Både topplacket och baslacket brukar räcka ganska länge och är bra investeringar.

Även om du inte är ett proffs kan du absolut skapa snygga och trendiga naglar.