Roliga modespel på nätet

Mode är något som intresserar de allra flesta av oss – gammal som ung. För de som är riktigt intresserade och brinner för mode finns det nu nya roliga och spännande sätt att utöva och utveckla sitt intresse på. Nu för tiden finns det nämligen en stor mängd roliga och intressanta modespel på nätet. Det är bara att söka efter modespel så får man tusentals förslag på sajter som tillhandahåller olika spel relaterade till mode och styling.

hmf microphoneEn av de spelsajter som blivit allra störst är Stardoll. Här kan man spela, chatta, göra en makeover, shoppa, inreda sitt hem och tävla med andra medlemmar från hela världen. Totalt har sajten över 360 miljoner spelare eller stardolls som de såklart kallas! Stardoll hette från början Paperdoll Heaven och fungerade i princip som de gamla klassiska klippdockorna men i en ny tappning. Här kunde man klä och styla tecknade versioner av olika modeller och kändisar. Sajten blev snabbt en jättestor succé och köptes snart upp av ett större bolag. Sedan dess har sajten fortsatt att växa och den har även utvecklats mycket. Numera kan spelarna skapa sina egna avatarer, det vill säga den figur som representerar spelaren inuti spelet. Det är sedan denna avatar som man använder sig av för att delta i de olika spelen och aktiviteterna.

Stardolls koncept är egentligen ingen ny företeelse, framgången beror nog snarare på att man var de första att skapa sajter specifikt riktade till unga tjejer. Idag finns det dock massor av sajter av den här typen och på dessa finns det en uppsjö av spel som handlar om mode. På sajter som Girlsgogames, Megaspel och många fler kan man välja hur man vill spela spel som involverar mode. Vill man kan man till exempel vara fashion designer, styla stjärnor, göra makeovers med olika teman, styla sig själv eller någon av figurerna från Bratz och Rapunzel. Eller varför inte ta en virtuell shoppingtur i någon av Paris eller New Yorks fashionabla butiker?