Nagelvård

Du behöver inte spendera en massor av tid eller pengar för att ta hand om dina naglar på rätt sätt. Med hjälp av följande tips kan du se till så att du alltid har välvårdade och snygga naglar.338px-Frenchmanicurewiki

Klipp naglarna efter duschen

När du duschat eller badat är naglarna både mjukare och flexiblare. Därmed minskar risken för att de ska spricka när du klipper dem.

Putta tillbaka nagelbanden

När du väl är färdig med att klippa naglarna är det dags för dina nagelband. För ett mer jämnt och finare resultat undvik att klippa nagelbanden med en nagelklippare. Skaffa i stället en nagelbandspusher. Du använder till att varsamt putta tillbaka nagelbanden. Är dina nagelband torra och håller på att spricka? Då kan du skippa pushern och lägga på lite nagelbandsolja i stället.

Genomskinligt överlack i stället för manikyr

Vi har alla varit med om när nagellacket börjar flagna och vi tyvärr inte har tid att ta bort det. Det ser aldrig särskilt snyggt ut. Så varför inte göra det mer enkelt för dig själv genom att endast använda överlack? Dina naglar kommer att se både glansiga och jämna ut. Till skillnad från vanligt nagellack syns det knappt när det väl börjar flagna. Det är bara att måla över ett nytt lager en eller två gånger när det väl börjar flagna. Ingen kommer att kunna se någon skillnad. Det rekommenderas däremot att du ta bort nagellack minst en gång i veckan för att låta naglarna vila under en dag innan du målar på nytt.

Använd jeansen som en nagelfil

Har en spricka uppstått på din nagel? Gnid den då lite mot dina jeans. Även om det inte kan ersätta en nagelfil så kan åtgärden motverka att sprickan sprider sig vidare.

Fukta dina naglar

Dina händer, och därmed även dina naglar, utsätts dagligen för yttre påfrestningar. Glöm inte att smörja in dem med en mjukgörande kräm, speciellt under vintrarna. Du behöver inte använda just en handkräm utan din kroppskräm eller ansiktskräm fungerar precis lika bra.