Nageltrender 2015

Naglarna är en viktig del i helhetsintrycket av en look. För dig som är intresserad av nagelvård kan det vara extra roligt att se vilka trender som varit stora i år och vilka trender man ska satsa på i höst. I denna artikel tar vi upp det samt var man köper nagellacken som utgör trenderna och hur gör man för att få till dem.

En trend vi hittills har sett mycket av under 300px-Nail_polish_dropsommaren och våren är utan tvekan de helvita naglarna. Inte undra på då det är så fräscht och enkelt. Det passar utmärkt både en vårdag tillsammans med kläder i pasteller och en sommardag i sällskap med ett par jeansshorts och en spetstopp (och ej att förglömma en solkysst hud och en drink i handen). Ibland stämmer uttrycket ”Less is more”. För dig som är ute efter något mer spännande har du chansen att haka på en annan trend när du väl applicerat det vita nagellacket. Det du då gör är att du målar toppen av nageln med ett glittrigt nagellack i silver och voilà: du har skapat moderiktiga naglar som bland annat synts på vårens modevecka i New York. Vi har också sett de vita naglarna matchas med en enkel guldlinje, som appliceras med en tunnare pensel.

Naglar som bara är halvt målade har också varit populärt i år. Du väljer själv om du vill måla nageln där uppe eller där nere och för att få en rak linje är ett hett tips att helt enkelt fästa en tejpbit på halva nageln och sedan är det bara att måla. Under våren och sommaren har färger som aprikos synts, men i höst bör du istället satsa på färger som dov grå och vinröd. Andra färger som kommer vara trendiga är kamelfärg och guld.

Som en uppgradering på den klassiska franska manikyren har vi sett flera kända modeller ha en dubbel linje, istället för bara en vit linje på toppen. Allra trendigast har det varit med en turkos eller mintgrön linje parallellt med den vita. Varumärket Essie, som finns att köpa på bland annat Kicks och Åhléns, har lanserat nagellack i just dessa färger.

Något annat som synts under modeveckan i New York är naglar som matchat den väska som modellen har burit, snarare än de övriga kläderna. Allra snyggast är det med en väska som innehåller olika färger där en nyans fångas upp och går igen i naglarna.

Året har hittills varit intressant och vi får hålla tummarna att det fortsätter så. Se bara upp när du håller dina tummar så att du inte förstör dina nymålade naglar!