Mode-appar

Appar är som de allra flesta vet en applikation med olika funktioner som man laddar ner till sin mobiltelefon. En app kan ha många olika inriktningar och vitt skilda användningsområden. En del av dem har skapats enbart för nöje- och underhållningsskäl, så som spel, musikappar och så vidare. Andra har mer praktiska funktioner och tillhandahåller till exempel kartor eller hjälper dig att hålla dig uppdaterade om de senaste nyheterna. En trend som kommit starkt på senaste tid är modeappar, det formligen vimlar av olika appar som gör anspråk på att vara den ultimata modehjälpen för just dig.

Vilken av alla dessa appar bör du då välja? Det beror naturligtvis helt på vad du önskar få ut av tjänsten, den här typen av app har nämligen väldigt olika upplägg och funktioner. Vissa skapas av de stora modehusen, som Chanel och Gucci, och låter dig följa deras verksamhet. Andra levererar uppdateringar om modebranschen, catwalken och festerna i fashionmeckan som Paris och New York. Appar som iBag och iShoe låter dig bläddra igenom stora mängder bilder på skor och väskor. Hittar man något man gillar kan man länkas direkt till återförsäljaren. Naturligtvis finns det även appar som strävar efter att hjälpa dig med din modeinspiration. Använder man sig av appen LOOKBOOK kan man ta del av outfits från modeälskare världen över.

Apps_on_Nexus_4

Hittar man inte det man söker hos någon app kan man göra som de två tjugo-åringarna Josefin och Felicia från Kalmar. De skapade helt enkelt sin egen app, en app som på så sätt utformades precis efter deras önskemål. De ville ha en tjänst som låter en ha tillgång till den egna garderoben varifrån som helst för att på så sätt sätta ihop outfits eller planera shoppingturen på bästa sätt. Appen har blivit en succé och tjejernas driver numera ett framgångsrikt företag.