Höst- och vintermode 2015

Sommaren är snart över och det innebär att den årliga skiftningen mellan sommargarderoben och höst/vintergarderoben är här. Vad bör man satsa på i modeväg under vinterhalvåret 2015 och hur behåller man stilen även under ruskiga höstdagar?

Spetstrenden har tagit världen med storm. Trenden har hållit i sig både under våren och sommaren 2015 och allt tyder på att vi kommer se mycket spets även i höst. Istället för att köpa plagg i vit och pastellfärgad spets (som varit trendigt under sommaren) kan du med fördel välja spets i höstens trendigaste färger som är grått, vinröd, orange och svart. Det mest lättmatchade spetsplagget är tveklöst spetstoppen. Den är überfin till både mörkblåa och svarta jeans tillsammans med en längre stickad cardigan eller en skinnjacka. För att motverka att looken blir för sockersöt kan du välja att bära slitna jeans till och använda lite mer maskulina skor, som sneakers. Vita sneakers är för övrigt en annan stor trend som är här för att stanna och det kan vara en bra investering att införskaffa sig ett par. Märken som Adidas och Nike har vita sneakers i sina kollektioner som är både bekväma och snygga.lataus

Spetsbyxan har ökat lavinartat i popularitet och kommer att fortsätta bäras under hösten. Kedjor som Gina Tricot och H&M säljer spetsbyxorna till ett bra pris och det kan vara värt att ta en titt. Andra byxor som kan vara bra att satsa på under våren är dels kostymbyxan och dels utsvängda byxor. Kostymbyxan är ett resultat av den mer konservativa och maskulina trenden som är lika passande på kontoret som på en finare middag med vänner. Vi har sett flera stora designers satsa på raka längder och enkla färger i sina höstkollektioner. En investering för den modeintresserade kan därför vara ett par klassiska kostymbyxor i svart eller grått. Ironiskt nog kommer även det mer bohemiska modet som vi sett på sommarens festivaler att hålla i sig, de vida byxorna är ett exempel på detta. De allra trendigaste utsvängda byxorna under hösten och vintern 2015 är svarta och matchas snyggast med en enkel enfärgad topp (gärna i ljusgrått) och en skinnjacka. Om du sörjer höstens ankomst på grund av att du ogillar att bära byxor är ett tips att du ger dig ut på jakt efter en långkjol i ett något tjockare material.

När det gäller ytterplagg är trenchcoaten en stor trend. Välj gärna en längre modell i grå, beige eller svart. Fördelen med trenchcoaten är att den passar alla kroppstyper och den är lika snygg uppknäppt som öppen.

Är du en person som tycker att det kan vara svårt att matcha nederdelar och toppar med varandra? Då är jumpsuiten det perfekta plagget för dig: en byxa och en topp i ett! Både mönstrade och enfärgade jumpsuits är trendiga och kan med fördel bäras både en dag på stan och på arbetet. Ett hett tips är att addera ett större så kallat ”statement-halsband” samt ett par klackar och du kommer vara snyggast på utekvällen.

Sommaren är snart över, men sörj inte detta! Hösten och vintern kommer att erbjuda mycket spännande mode.

Instruction in city schools tends to become dogmatic, pay for essay as teachers struggle to cope with students’ behavior problems, she said