Akryl- eller gelénaglar?

När det gäller konstnaglar brukar man oftast prata om de tre olika nagelsystemen; akryl, gelé och glasfiber. Akryl- och gelénaglar är de mer populära tillvägagångssätten. Den största skillnaden mellan dessa två är just metoden, men även om två nagelterapeuter använder samma material och märke så kan slutresultatet bli väldigt olika. Så länge du har att göra med att proffs så kan du förvänta dig perfekt formade och naturliga naglar. Så vilken metod är egentligen bäst för just dig?

Akrylnaglar

Fördelar:
– Starkaste materialet av alla alternativen.
– Det är relativt lätt att justera formen på en nagel som är naturligt sned.
– Även enkelt att forma och förlänga naglarna.

Nackdelar:
– Är inte alltid helt lätt att ta bort.
– Kan leda till allergiproblem.
– Oftast svår att bemästra som metod.

nailDet finns ingen tvekan om att just akryl är den populäraste metoden som används inom nagelförlängning. Speciellt när akryl numera finns tillgängligt i en mängd olika färger. Akrylen framställs genom att man blandar vätska med pulver. När materialet ska appliceras på nageln är det först format som små bollar, som man formar över nageln. Därefter låter man materialet härda i 1-3 minuter.

För att du ska få till den där glansiga ytan så ska ytan antingen lackas eller poleras. Var noga med att undvika aceton då naglarna lätt löses upp av det ämnet. Utöver detta så är akrylnaglar väldigt starka och håller under lång tid. Beroende på hur snabbt dina naglar växer får du göra ett återbesök i nagelsalongen efter 2-5 veckor.

Gelénaglar

Fördelar:
– Många märken är allergitestade.
– De är doftfria.
– Är inte så känsliga som akrylnaglar när det gäller nagellacksbortagare.

Nackdelar:
– Allergiframkallande i vissa fall.
– Väldigt viktigt att gelé-materialet härdats ordentligt, annars finns det risk för att de släpper.
– Mindre starka än akryl.

I jämförelse med akrylnaglar är denna metod oftast enklare att behärska. Dessutom ser naglarna naturliga ut och ytan är glansig redan från start. Du kan välja mellan att förstärka eller förlänga dina naturliga naglar. Precis som med akryl så brukar återbesök ske cirka 2-5 veckor efter din behandling, beroende på hur fort naglarna växer.

En UV-lampa används för att härda gelén. Man brukar oftast applicera gelén i lager och det tar i snitt två minuter att härda ett lager under lampans sken. De ultravioletta strålarna kommer inte skada dina händer och du kommer inte heller att få solbränna på köpet.